Ratsastustunnit

Tuntikalenteri

  Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Perjantai
16-17   Perus/40cm   Alkeis  
17-18   HeB/80cm   HeC  
18-19       HeB/80cm  
19-20          

  Lauantai Sunnuntai
12-13 Jatko  
13-14 HeC/60cm  
14-15 HeC-B/80cm  
15-16   Jatko/ristikko

Perustietoa

  • Tuntivaraukset tulee peruuttaa edellisenä päivänä klo. 18 mennessä, äkillisessä sairastapauksessa mahdollisimman pian. Perumattomasta tunnista veloitetaan normaali tuntihinta.
  • Saavuthan ajoissa paikalle (n. 30min ennen tunnin alkua), meillä jokainen ratsastaja laittaa oman hevosensa kuntoon/osallistuu hevosensa kuntoon laittoon.
  • Varaa aikaa myös tunnin jälkeen hevosen purkamiseen, mikäli se ei jatka seuraavalle tunnille.

Pukeutuminen ratsastustunnille

  • Kypärä on pakollinen varuste. Mikäli et omista omaa kypärää, ei huolta, tallilta löytyy lainakypäriä.
  • Kannalliset kengät, välttämättä et tarvitse varsinaisia ratsastuskenkiä tai -saappaita, esim. kumisaappaat käyvät hyvin.
  • Ratsastushanskat tai muut vastaavat hanskat joilla saat hyvän ohjasotteen. Hanskoja kannattaa käyttää etenkin kylmillä keleillä, mutta myös lämpimillä keleillä käsiä suojaamassa.
  • Sään mukainen pukeutuminen. Ratsastustunnit pidetään ulkokentällä, joten huomioithan sään tunnille tullessasi (pikku sateen vuoksi emme peru tunteja). Kerrospukeutuminen on kannattavaa, tarvittaessa vaatteita voi vähentää tunnin aikana.
  • Turvaliivin käyttöä suositellaan.

Ratsastusleirit

Leirikesä 2019

1. 10.-14.06.2019 / Valokuvaus/yleisleiri
2. 24.-28.06.2019 / Esteleiri
3. 08.-12.07.2019 / Alkeis/Yleisleiri
4. 15.-19.07.2019 / Teho-Esteleiri
5. 22.-26.07.2019 / Yleisleiri
6. 29.07-02.08.2019 / Esteleiri

Kaikki leirit sisältävät kaksi tuntia ratsastusta ja tunnin teoriaa päivässä, leirikisat, täysihoidon ja paljon muuta mukavaa ohjelmaa (mm. leirikaste). Leiriltä saa muistoksi yhteiskuvan hoitohevosensa kanssa.

Jokaiselle leirille voi osallistua myös omalla hevosella.

Leirien hinnat
Leirin hinta on 350€, joka sisältää varausmaksun 80€.

Sopivan leirin valinta

Valokuvaus/Yleisleiri
Tämä leiri sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneita hevosista, valokuvauksesta, sekä ratsastuksesta. Leirillä ratsastetaan kaksi tuntia päivässä, mutta teoriatunnit korvataan valokuvausopilla, josta vastaa Suvi Nieminen (Hevoskuvagalleria Suvin.net). Suvin opissa harjoitellaan mm. kuvaamista erilaisissa ympäristöissä, paikallaan olevan ja liikkuvan kohteen kuvaamista, valokuvien jälkikäsittelyä. Jokaisen leiriläisen tulee ottaa oma kamera mukaan leirille (perusdigikamera käy hyvin). Leirin ratsastustunnit ratsastetaan tasoryhmissä ja sisältö on vaihteleva, koulua, puomeja, esteitä, maastoa, leikkitunti...

Yleisleiri
Leirin ratsastustunneilla mennään sopivasti kaikkea: koulua, puomeja, esteitä, maastoa, leikkitunti... Leiriläiset jaetaan tasoryhmiin ratsastustaidon mukaan, jolloin kaikki saavat taitojaan vastaavaa opetusta. Teoriatunnit pidetään leiriläisiä kiinnostavista aiheista, jotka päätetään yhdessä leirin alussa.

Alkeisleiri
Alkeisleiri sopii vähemmän ratsastaneille ja leirille voi tulla myös ilman aiempaa ratsastuskokemusta. Leiriläiset jaetaan alkeis- ja jatkoryhmään. Leirillä harjoitellaan ratsastuksen lisäksi hevosten hoitamista, varusteiden huoltoa jne.

Esteleiri
Esteleiri on tarkoitettu kokeneemmille ratsastajille (helppo C/ re 60cm), jotka ovat kiinnostuneita esteratsastuksesta. Leirillä perehdytään esteratsastuksen saloihin niin käytännössä kuin teoriassakin. Harjoitellaan monipuolisesti erilaisia puomi- ja estetehtäviä, unohtamatta kuitenkaan peruskouluratsastuksen tärkeyttä.

Teho-Esteleiri
Tämä leiri on tarkoitettu kokeneemmille ratsastajille (Helppo B/ re 80cm), jotka ovat kiinnostuneita esteratsastuksesta, sekä kilpailemisesta. Ratsastustunneilla harjoitellaan monipuolisesti este- ja puomitehtäviä. Teoriatunneilla keskitytään esteteoriaaan ja käydään läpi mm. kilpailusääntöjä, esteradan rakennusta ja suunnittelua.

Leirille saapuminen ja leirin päättyminen

Kesäleirit alkavat maanantaina klo. 8.00. Leirille voi saapua edellisenä päivänä klo 18.00 jälkeen (ilmoitathan, jos saavut sunnuntaina). Tarvittaessa voimme hakea sinut linja-auto-/rautatie-asemalta Mikkelistä. Kun kaikki leiriläiset ovat koolla, pidetään yhteispalaveri tarkemman leiriohjelman suunnittelemiseksi (mm. teoriatuntien aiheet), sekä jaetaan hoitohevoset. Leiri päättyy perjantaina n. klo. 16.00.

Leirin varaaminen

Leirivaraukset sähköpostilla osoitteeseen wanhatuukkala1@gmail.com tai puhelimitse numeroon 044-5228777/040-9314846. Ilmoittautumisessa mainitse seuraavat asiat: Leirin ajankohta/numero, leiriläisen nimi, ikä, ratsastuskokemus, huoltajan tiedot, sekä mahdolliset ruoka-aineallergiat tai muuta huomioitavaa.

Varausmaksu (80€) tulee maksaa tallin tilille (FI19 5271 0450 0220 83) viikon sisällä, jotta varauksesta tulee sitova. Maksaessasi mainitse leiriläisen nimi ja leirinnumero. Peruutuksen sattuessa varausmaksua ei palauteta.